Ett år med Gredelin

Den 11 maj är det ett år sedan jag fick nycklarna till Gredelin. Jag har hela tiden sagt att jag fick förmånen att köpa Gredelin från Pieter som hade haft butiken i många år. Jag har inte ångrat mig en enda sekund!

Affären gick snabbt och sedan har det bara rullat på :) Den 21 juni flyttade jag in min andra butik (Husqvarna Tyger och Symaskiner) i Gredelins lokaler. Sommaren gick sedan åt att kunna få plats med allting för mitt motto var att ingen av butikerna skulle banta sitt sortiment.

 

Under året har vi på Gredelin utökat med Polychromos färgpennor, fullt sortiment av Inktense akvarellpennor, fullt sortiment av Copic och det senaste är High Flow – en flytande akrylfärg från Golden. Utöver det så har vi även utökat med andra ”goodies att ha” – fina pennskrin, smarta pennvässare, vattenpenslar, panoramadukar etc. I höstas så lanserade vi en ny webbshop där du hittar 98 % av vårt sortiment.

Jag har pluggat Gredelin-produkter och hittat så många roliga saker – även sådana saker som går att kombinera med sömnad och maskinbroderi – vilken är min bakgrund. Blandningen mellan sömnad och målning kallar vi för Creative Stitch.

Vad ska vi nu göra? Jovisst finns det planer :)

Följande saker ligger nu i startgropen; onlinekurser, akvarell på nytt sätt, jobba vidare med Creative Stitch, fler demonstrationer för att visa vårt produktutbud, presentera nya sätt att göra inramningar. Naturligtvis försöker vi även att göra så mycket som möjligt online så du som inte bor i nära oss också kan ta del.

Till min hjälp har jag fyra underbara medarbetare, vi är ett skönt gäng som jag gärna vill presentera, ni är guld värda!

Therése – har jobbat hos mig längst – började 2010 som timanställd och blev fast anställd 2012. Hennes ansvar är underhåll av webbshoparna (vi har en för Husqvarna också), tar hand om alla beställningar som kommer därifrån, ansvarar för inköp hos våra leverantörer samt är vår fastighetsskötare.

 

Jacqui  - vår egen inspiratör som bara älskar att prova nya saker. Bilden är tagen från Bomässan som vi var med på i mars. Jacquis är vår produktspecialist och hennes uppgift är att göra demonstrationer, instruktionsfilmer etc för att visa vårt produktutbud. När vi pratar om online-kurser så är det Jacquies kurser vi kommer att lansera först J Under detta år så har vi hittat varandra – vi tänker så lika var vi vill komma - för att sitta still och vänta … det passar oss inte! Hon är även en etablerad konstnär och hennes tavlor finns upphängda i butiken.

 

Vår egen Linda är en av våra inramare och ansvarar för Stefan som är vår lärling. Hon är även en skicklig konstnär och hennes tavlor finns upphängda i butiken. Hennes färgseende i kombination med noggrannheten gör att våra kunder får mycket bra support.  

Den senaste medarbetaren är Stefan som kom till oss i mars. Han jobbar också med inramning och hans nyfikenhet har resulterat i stora framsteg och han bidrar med nya spännande idéer. Kombinationen mellan Linda och Stefan gör att vi nu kommer att sluta med vissa standardramar och satsa på våra egna idéer och lösningar.


Nyheter

Derwent - Inktense Blocks
Vattenlösliga pennor i 72 olika färger
 21:-  
Wisteria
15 ml tub
 129:-  
Manuscript - Kalligrafiset
Ett start-kalligrafiset
 100:-  
Clairefontaine - Skrivblock
A5 - 90 gram
 61:-  
Kalligrafiset
I setet ingår det 4 kalligrafipenslar, en liten tuschrivare och tuschstång. Den rektangulära...
 199:-  
Gredelin Konstnärshandel, 011-12 13 31, Hospitalsgatan 13, 602 27 Norrköping, butik@gredelin.se, org nr 556580-1494