Pastes - sammanställning

Molding Paste

Mycket bra för uppbyggnad av ytor och för att skapa textur. Torkar till en hård, men flexibel, täckande yta. Kan färgas med akrylfärger, eller målas över.

Film: https://vimeo.com/92237773


Hard Molding Paste

Torkar till en extrem hård yta, och är användbar för att skapa hårda, tåliga lena eller strukturerade ytor som kan även ristas in med hand- eller elektriska verktyg. Kan blandas med akrylfärger.


Light Modelling Paste

Över 50% lättare än de andra Golden Modelling Pastes. Den lättare vikten är en fördel när man arbetar på större konstverk. Torkar till en opak, täckande yta. Håller styva toppar för strukturerade ytor och kan blandas lätt med akrylfärger.


Golden Coarse Molding Paste

Ett varmvitt färgat medium, halvtransparent upp tills ca 0,5 cm tjockt. Torkar till en hård men flexibel film med en rivig yta som fint sandpapper. Man kan måla och teckna på ytan. Blanda med akrylfärger för att skapa en tät, täckande akrylfärg som håller toppar och torkar till en matte/halvmatt fin grusig yta.


Golden Crackle Paste

Ett tjockt, täckande medium som spricker när det torkar. Hur mycket det spricker och storleken på sprickorna beror på hur tjockt du applicerar mediet samt rumstemperaturen/luftfuktigheten under torktiden.  Torkar till en täckande, matt yta som kan målas ovanpå med akryl eller akvarellfärger. Eftersom tjockare sprickor kan vara ömtåliga och lossna, rekommenderas att man målar ett lager med Matte Medium ovanpå för att försegla ytan innan man målar med färg.

Film: https://vimeo.com/99158886

 

Fiber Paste

Ett tjockt vitt medium som innehåller fibrer. När det torkar ser det ut som handgjort, grovt akvarellpapper. Man kan använda en blöt palettkniv för att få en lenare yta. Den torra ytan är absorberande och fungerar utmärkt till akvarellfärger, eller tunna akryllaveringar.

Film: https://www.youtube.com/watch?v=1AyHWPF87d8

Film: https://www.youtube.com/watch?v=X11MdaknYPI

Film: https://vimeo.com/92134581

Nyheter

Derwent - Inktense Blocks
Vattenlösliga pennor i 72 olika färger
 21:-  
Wisteria
15 ml tub
 129:-  
Manuscript - Kalligrafiset
Ett start-kalligrafiset
 100:-  
Clairefontaine - Skrivblock
A5 - 90 gram
 61:-  
Kalligrafiset
I setet ingår det 4 kalligrafipenslar, en liten tuschrivare och tuschstång. Den rektangulära...
 199:-  
Gredelin Konstnärshandel, 011-12 13 31, Hospitalsgatan 13, 602 27 Norrköping, butik@gredelin.se, org nr 556580-1494